Serveis a les persones
Segueix-nos!
FacebookTwitterYoutubeRSS
PA-app MasterCafe Del model al pla
II Encuentro YUZZ Alumni
Cromatiks 42 Del model al pla
YUZZ 2016
Empresa colaboradora Mentors

Serveis on line

Cercador Cursos Centre Recursos Inscripció on line Ofertes feina Cerques personal? Crear empresa Formació on line

Eureka Junior

Servei relacionat amb: , ,
Requisits
 • Alumnes matriculats en centres educatius públics i privats en els cursos de segon de Batxillerat, Cicles formatius de Grau Mitjà i Superior.
Horari
 • Informació: de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00.
Lloc
 • Seu central PalmaActiva.
 • Carrer Socors 22 - 07002 PALMA. Mapa
Servei GRATUÏT.
Recursos online
Et podem ajudar?
El III concurs de projectes empresarials “Eureka Junior -idees convertides en empreses-” té com a principals objectius donar suport i difondre la cultura emprenedora entre els estudiants i els membres dels centres educatius i estimular l’esperit emprenedor dels alumnes. 


GUANYADORS Eureka Junior 2015
El centre guanyador del primer premi ha estat l’IES Francesc de Borja Moll amb el projecte POINTIB. Els alumnes Guillem Quetglas, José Bote i Margalida Obrador han estat els premiats. La seva idea de negoci són serveis de geomarketing i serveis webs per a empreses. Els alumnes guanyadors han rebut un val de 2.000 euros i el centre un val de 1.000 euros per a material tecnològic.

El segon premi ha estat per al projecte TRIPTIC, de l’escola EDIB. Els promotors són José Luis Oliver, Alejandro Rodríguez, Miguel Ángel Lliteras i Marco Brea. La seva idea de negoci és un producte multiplataforma de contractació de serveis per a clients d’hotels. Els guanyadors rebran un val de 1.000 euros.

Finalment, el tercer premi ha estat per a l’IES Son Rullan. Els alumnes Javier Barranco, Carlos Bueno, Esther Jodar, Lucía Pujol i Víctor Rojas han guanyat un val de 500 euros. GOOD HOLIDAYS és la seva idea de negoci i consisteix en serveis d’animació, entreteniment i socialització per a clients dels hotels.


Fomentar i promoure iniciatives innovadores en l’àmbit educatiu, i promoure l’interès dels alumnes envers l’autoocupació, la cultura emprenedora i la creació d’empreses. El concurs està adreçat als alumnes matriculats en centres educatius públics i privats en els cursos de segon de Batxillerat, Cicles formatius de Grau Mitjà i Superior. L’objectiu es que els alumnes desenvolupin un projecte empresarial, el qual haurà de ser original, inèdit i realitzat directament pels propis alumnes, els quals hauran de ser tutelats per un dels seus professors.

Per tal de donar un major valor al concurs Eureka Junior, des de PalmaActiva realitzarem una fase formativa adreçada a cada centre educatiu, de forma que s’acordarà amb cada professor la realització de tres tallers formatius.

(1) Taller "Generació d'idees de negoci"
Taller informatiu i pràctic sobre la creativitat i l'aplicació de determinades tècniques i eines per a la generació de noves idees de negoci.

L'objectiu de la sessió és despertar i incrementar el potencial creatiu dels alumnes mitjançant un conjunt de pràctiques i exercicis.

Dirigit a alumnat que es plantegen iniciar el procés de creació d'una empresa però no són capaços de concretar una idea empresarial en aquesta fase inicial.

(2) Sessió informativa "Genera el teu model de negoci CANVAS"
Xerrada informativa sobre la metodologia Canvas, eina visual de disseny de model de negocis, creada per Alexander Osterwalder & Yves Pigneur, en el seu llibre “Business Model Generation”. A través d’una metodologia visual explicarem als alumnes els nou blocs estratètigs per a planificar una idea de negoci segons la metodologia Canvas.

(1) Sessió informativa "Cóm fer un pla de negoci"
Xerrada informativa sobre el desenvolupament i planificació d'una idea de negoci en el document Pla d'empresa.

L'objectiu de la sessió és donar a conèixer a l'alumnat el per què i cóm s'ha de realitzar un pla d'empresa.

S'explicarà l'estructura del pla d'empresa i com s'ha de desenvolupar la idea de negoci en un document amb la finalitat de poder avaluar la viabilitat econòmica, financera i tècnica d'un projecte empresarial.

Els continguts que es tracten durant la xerrada són:
 • Pla d'empresa. Què és i cóm s'elabora.
 • El promotor del projecte.
 • L'estudi de mercat.
 • El pla de màrqueting.
 • El pla de producció.
 • El pla de recursos humans.
 • Introducció al pla econòmic financer.

PROCÉS DEL CONCURS
Una vegada inscrits els centres educatius, coordinats per un/a tutor/a, s'acordarà data per realitzar les sessions esmentades i es procedirà i s’hauran d’inscriure els alumnes participants al concurs, i s’iniciarà el procés de treball per part dels grups d’alumnes en els seus projectes.

PalmaActiva facilitarà recursos i eines per a l'elaboració dels projectes, tals com "Utilitats pel concurs" (model pla d'empresa, pla econòmic financer, resum executiu de projecte)

Des de PalmaActiva avaluarem i seleccionarem els tres projectes guanyadors i s’entregaran premis als tres millors projectes presentats en l’acte de cloenda que es celebrarà juntament amb els integrants del concurs Eureka 2015. També s’entregarà un únic premi destinat als centres educatius, premi especial per al centre educatiu del primer premi.

La comissió avaluadora integrada per personal de PalmaActiva a l’objecte d’avaluar els plans d’empresa presentats està integrada per:
 • Jaime Samaniego – Tècnic de Promoció Econòmica i Emprenedors
 • José Mª Aranda - Tècnic de Promoció Econòmica i Emprenedors
 • Amparo Vidal - Tècnic de Promoció Econòmica i Emprenedors
 • Fernando Borrás - Tècnic de Promoció Econòmica i Emprenedors
 • Eduard Tejada - Cap d’Àrea de Promoció Econòmica i Emprenedors
 • ­Silvia Romero – Gerente de PalmaActiva, presidenta de la Comissió Avaluadora
Es pot consultar el CRONOGRAMA de l'actual edició del Concurs Eureka Junior, amb detall dels períodes per a cada fase del procés (publicació convocatòria, termini presentació sol. licituds, planificació sessions/tallers, realització sessions/tallers, suport a plans d'empresa, lliurament de projectes, valoració de projectes i cloenda del programa).


CÓM ACCEDIR AL CONCURS
Per accedir al servei s'ha de presentar la sol.licitud d'inscripció (Centre Educatiu i Alumnes)corresponent durant el termini establert segons estableixin les bases de la convocatòria del Concurs de Projectes Empresarials "Eureka Junior: idees convertides en empreses"

Deixa'ns el teu comentari:

App PalmaActiva

Fes clic al botó +7 per veure al teu smartphone o tablet les activitats dels propers 7 dies o +30 per als propers 30.
Més info.

boton7   boton30

NetCity: networking PalmaActiva

Subscriu-te i rep les novetats per correu!

Newsletter PalmaActiva

Centre d'empreses

Activitats i cursos

 • Ara pots cercar els cursos i càpsules formatives que millor s'adaptin a les teves necessitats.
Activitats destacades
 • Te ayudamos a realizar tus proyectos audiovisuales en Palma
 • ¿Dejo huella en INTERNET? monitoriza tu presencia en la red. 01/12
 • Técnicas militares para emprendedores: TU PLAN ESTRATÉGICO 03/12
 • MasterCafè: De una PASIÓN a un negocio, hay solo un paso 10/12
Consulta l'Agenda.

Els nostres video CV

Testimonis PalmaActiva #siquierespuedes

PalmaActivaTV

 • Ara pots veure les càpsules formatives, esdeveniments i material de la Palma Film Office al nostre Canal de Youtube.
Anar a PalmaActivaTV.